ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă pentru moment nu există o revendicare oficială a atacului de la Paris asupra revistei Charlie Hebdo, iar autorii masacrului susţin că fac parte din reţeaua al Qaida din Yemen, pe Twitter a apărut - cu o zi înainte de comiterea masacrului - un mesaj venit din partea unui cunoscut lider al grupării Statul Islamic, scrie The Mirror.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Potrivit acestui mesaj se ştia că francezii vor fi atacaţi - "snail-eating people" ("oameni care mănâncă melci"), se scrie in mesaj.

După doar câteva ore de la atentatul terorist în care au fost ucişi 12 oameni iar alţi 11 au fost răniţi, a fost postat următorul mesaj: "De la noi aţi auzit prima dată".

Postul de radio al grupării jihadiste Statul Islamic i-a calificat joi drept 'eroi' pe autorii atacului comis miercuri la sediul publicației franceze Charlie Hebdo. ''Eroi jihadiști au ucis 12 jurnaliști și au rănit peste alți 10 care lucrau la publicația Charlie Hebdo și aceasta pentru a-l răzbuna pe profetul Mahomed', a relatat postul de radio Al-Bayane al SI, grupare ce controlează regiuni din nordul Irakului și nord-estul Siriei.