ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul șef al Pentagonului și al Agenției Centrale de Informații (CIA), Leon Panetta, dezvăluie, într-o carte de memorii apărută recent momentele-cheie ale vieții profesionale, cu toate intrigile și mașinațiunile puterii. Și cu tot ce poate spune despre spionaj. În paginile cărții intitulate Worthy Fights se regăsește și episodul întrevederii sale cu Papa Benedict al XVI-lea, despre care spune că a fost unul dintre cele mai emoționante din cariera sa.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


I-am sărutat inelul iar el mi-a luat mâna în mâna sa. Mulțumesc - mi-a spus! Mulțumesc pentru munca voastră în protejarea lumii. Și mi-a dăruit un rozariu. Eu i-am dat o medalie militară. Pentru un catolic și un fiu al Italiei puține momente puteau fi mai prețioase pentru mine. In timp ce mă ridicam pentru a pleca, am înțeles ceea ce măicuțele m-au învățat mereu: credința și datoria merg mână-n mână”, povestește fostul șef al CIA și al Pentagonului în cartea sa, potrivit site-ului La Stampa.

Nu este ceva neobișnuit ca un șef al spionajului american să fie primit în vizită la Vatican, considerat un ”actor” important pe scena politică internațională. Inaintea lui Panetta, precedenții directori ai CIA s-au perindat în vizită la Sfântul Scaun, notează site-ul italian.

Leon Edward Panetta a fost director al CIA în timpul administrației Obama, între 2009 și 2011, iar din 2011 până anul trecut a fost secretarul Apărării.