ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De ieri, din dimineaţa zilei de 23 ianuarie 2014, în biserica ce poartă hramul Sfântului Nicolae, din curtea palatului Mogoşoaia, s-au adus iarăşi, spre închinare, Sfintele Moaşte ale Sfântului anonim găsit la Aiud. Atât credincioşii, cât şi curioşii, vor găsi aici racla până la data de 12 februarie 2014.

Cine a spus că minunile şi sfinţii aparţin domeniului trecutului, s-a înşelat. Pe 22 octombrie, craniul unui Nou Mucenic anonim din gropile comune de la Aiud a izvorât mir, în casa unui domn care l-a găzduit. Sfinții ortodocși au moaștele frumos mirositoare , iar unele chiar izvorâsc mir, abudent, precum acestea despre care vă aducem la cunoştinţă.

Din acest craniu „a curs circa jumătate de litru. Martorii susţin că brobonea cu putere.” Nu a atins, spre fabricare, mână de om acest untdelemn Sfânt, care miroase a lămâiță și a flori de câmp. O credincioasă mărturiseşte: „De multe ori, recunosc, m-am întrebat dacă Grădina Raiului este o metaforă, dar după minunea pe care am vazut-o cu ochii mei și am atins-o și m-am închinat ei, nu pot decât să Îi aduc Slavă Domnului pentru că ne arată câțiva stropi din ce ne așteaptă în Raiul pe care, pentru prima dată în viață, îl conștientizez ca pe un loc la fel sau mai real decât realitatea.” Creştinii ortodocşi cred că acest mir nu este de pe Pământ, ci trimis chiar din cer, în dar pentru cei ce cred în minuni şi în faptul că oamenii pot ajunge la sfinţenie, cât şi pentru cei ce nu cred, dar ar putea, pe această cale, să înceapă să creadă şi să cerceteze Vieţile Sfinţilor, pentru a le călca, treptat, pe urme.

Sfintele Moaște au fost dăruite unui preot de către părintele Justin Pârvu. Încă de pe atunci miroseau frumos, însă nu au izvorât până în octombrie, în casa respectivului credincios, după care au fost duse, așa cum fusese stabilit, la biserica „Sf. Gheorghe”, a Sfântului Constantin Brâncoveanu de la Mogoșoaia. Aici au stat o perioadă, după care au fost mutate în biserica parohială a preotului ce a fost binecuvântat cu acest mare dar.


Încă nu se ştie cine a fost cu exactitate, dar în mod clar a fost român. „Acești oameni, Sfinți care fac minuni în zilele noastre, reprezintă o stâncă de care să ne sprijinim credința într-o lume ca cea de azi. Ei aduc o lumină pe cât de puternică, pe atât de șoptită, în întunericul acesta gros și sumbru care urlă pe la toate colțurile de stradă și prin cluburi și prin baruri. Ne ținem bine de ea. Stânca aceasta este colacul nostru de salvare.”