ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Parlamentul European a ratificat joi Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Premierul moldovean Iurie Leancă a salutat decizia Parlamentului European, considerând evenimentul unul istoric.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Înainte de a fi supus votului, mai mulţi parlamentari europeni au susţinut discursuri prin care au relevat importanţa acestui document pentru procesul de modernizare şi integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Este nevoie să continuăm să susţinem cu tărie Republica Moldova, astfel ca acest stat să se apropie şi mai mult de UE. Să transmitem mesaje clare la Chişinău că este nevoie de a spori reformele după alegerile. Cetăţenii Republicii Moldova vor avea beneficii importante. UE nu va abandona RM în această perioadă dificilă din regiune. Reiterez susţinerea UE pentru soluţionarea conflictului transnistrean”, a declarat Comisarul pentru Extindere, Johannes Hahn, potrivit jurnal.md.

Republica Moldova doreşte să trăiască fără presiuni din partea Rusiei. Unele voci pe care le-am auzit astăzi aici sunt voci care reprezintă interesele lui Putin. Am auzit vocea Moscovei în această plenară. Este tipic ca extrema dreaptă şi comuniştii să exprime”, a menţionat Kazimierz Michal Ujazdowski, din Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni.

Republica Moldovz este o ţară de care noi ne apropiem. Nu trebuie să permitem divizarea continentului european într-o Europa liberă şi un grup de ţări care se găsesc sub regim străin. Ne asumăm responsabilitatea şi suntem interesaţi de viitorul acestei ţări”, a adăugat şi polonezul Adam Szejnfeld, din Grupul Partidului Popular European.

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană a fost semnat în vara anului curent, pe 27 iunie, la Bruxelles. Documentul urmează să fie ratificat de 21 de state europene, după care va intra în vigoare. Până în prezent, Acordul de Asociere a fost ratificat de parlamentele a şapte ţări membre UE: România, Bulgaria, Letonia, Estonia, Lituania, Malta şi Slovacia.