ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat, printr-un comunicat: “Remarc cu tristețe că mai este drum lung până la a înțelege ce înseamnă 2014. Majoritatea partidelor înțeleg opoziția ca retragerea în propria cetate, uitând că România este neguvernată în acest moment, sau că USL are o colecție de penali. Toate mutările politice la care asistăm arată slăbiciunea USL, incapacitatea de organizare și lipsa unei viziuni. Nu există momentan, în rândul partidelor de la putere, altceva decât pofta de îmbogățire din bani publici.”

Fostul Premier, Mihai-Răzvan Ungureanu, în prezent Președintele Forța Civică, a ținut o serie de declarații la sediul partidului.

“În ceea ce privește Forța Civică, am păstrat ușile deschise către toate partidele de dreapta. Discuțiile cu PMP sunt exploratorii. Fuziunea este imposibilă din punct de vedere juridic din cauza constrângerilor de calendar electoral. O alianță electorală este perfect plauzibilă, o alianță care să deseneze o listă unică a candidaților la Parlamentul European, pe un set de criterii foarte clare și de la care să nu existe abatere. Luăm în calcul ambele scenarii, și cel în care mergem singuri, și cel în care mergem alături de parteneri”, a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Președintele FC a răspuns, deasemenea declarațiilor Președintelui PDL, Vasile Blaga, cu privire la invitația de a se înscrie în PDL: “Am fost surprins să aud declarațiile domnului Blaga. Credeam că discuțiile se poartă între președinți de partide. Presupun că domnul Blaga înțelege că e important să discutăm și să răspundem temelor de interes public și cum se va implica PDL în unificarea dreptei românești. Îl invit și eu, pentru prima data, pe domnul Blaga în FC. Ar fi ideal însă să nu tratăm chestiuni importante nici cu aroganță, nici cu detașare, ci cu sobrietate și seriozitate”.

Foto: libertatea.ro