ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul macedonean a adoptat un proiect de lege care majorează pedepsele împotriva pedofililor şi introduce castrarea chimică, a anunţat, joi, un purtător de cuvânt al guvernului, Aleksandar Georgiev, citat de AFP.

Ministrul muncii şi politicilor sociale, Dime Spasov, a precizat că operaţiunea de castrare chimică (o tehnică de diminuare a apetitului sexual prin administrarea de substanţe hormonale) va avea loc în instituţii specializate, la fiecare şase luni, după punerea în libertate a condamnaţilor.

Potrivit iniţiativei legislative, persoanele condamnate pentru prima dată vor putea opta pentru tratamentul amintit în schimbul pedepsei cu închisoarea, dar recidiviştii vor fi supuşi automat acestui procedeu.

Parlamentul va dezbate acest proiect de lege la o dată ce urmează să fie stabilită.

Din anul 2004, peste 230 de persoane au fost condamnate în Republica Macedonia, ţară cu aproximativ două milioane de locuitori, pentru abuzuri sexuale asupra copiilor şi minorilor.

Rusia, Danemarca, Marea Britanie şi Polonia se află printre ţările care au introdus castrarea chimică, în cazul infracţiunilor de pedofilie.