ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigi Becali nu e într-o situaţie care-i permite să aleagă o clinică din străinătate pentru a se opera de hernie de disc, acesta fiind unul dintre argumentele magistraţilor care au refuzat să întrerupă pedeapsa lui Gigi Becali, judecătorii afirmând că patronul Stelei nu poate beneficia de acelaşi tratament ca o persoană liberă.

"Condiţia posibilităţii de efectuare a acestei operaţii sub pază permanentă a fost evaluată pozitiv de către medicii legişti în cadrul expertizei medico legale. (...) Petentul nu se află în situaţia de a alege, fără restricţii, o clinică situată în afara graniţelor statului,... având obligaţia de a se supune exigenţelor normelor carcerale stabilite prin lege", scriu magistraţii în motivarea refuzului de întrerupere a pedepsei.

Avocatul lui Gigi Becali oferă însă o altă explicaţie:"I s-a respins cererea ca nu cumva să beneficieze de un drept de care nu ar beneficia celelalte persoane condamnate. Dânsului i se refuză accesul la asistenţă medicală adecvată, ca atât timp cât este încarcerat să nu viseze la un tratament la fel ca o persoană liberă", a declarat avocatul Maria Vasii.

Este cunoscut faptul că Gigi Becali suferă de mulţi ani de hernie de disc cervicală, el însuşi recunoscând atât public cât şi în faţa judecătorilor.

Zilele trecute el a avut din nou dureri mari, fiind transferat de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul de Urgenţă din Constanţa, fiind ţinut sub supraveghere medicală o oră şi jumătate.