ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda progreselor din ultimii ani, cele mai cunoscute companii din domeniul electronicelor continuă să foloseseasca substanțe toxice în crearea telefoanelor, televizoarelor, tabletelor, calculatoarelor sau cablurilor, potrivit The Independent, citat de tvr.ro.

Giganții tehnologiei, inclusiv Samsung, Sony și Panasonic, se număra printre companiile care încă folosesc substanțe chimice periculoase în produsele lor, potrivit unui raport Greenpeace Green Gadgets. 

Raportul evaluează progresul realizat de 16 companii de top din domeniul electronicelor în demersul eliminării substanțelor toxice. Însă, potrivit rezultatelor, în 50% din industria telefoanelor mobile, se folosesc substanțe periculoase precum polivinilclorid (PVC) și substanțe ignifuge brominate (BFR).


Samsung, cea mai mare companie de electronice din lume, nu a reușit să-și atingă obiectivele în privința eliminării substanțelor chimice periculoase din produsele sale, în timp ce compania Apple a fost lăudată, deoarece este singura care a eliminat total utilizarea PVC-ului și a BFR.


De cealaltă parte, companiile Microsoft și Amazon sunt atacate, deoarece și-au asumat obiective slabe și nu au oferit publicului informații despre progresele înregistrate.