ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Chiar dacă nu prinde „viteza” conexiunilor mobile (laptop, smartphone, tabletă) în ceea ce priveşte numărul de utilizatori în România, internetul la puncte fixe creşte încet, dar sigur.

Numărul de conexiuni de acces la internet la puncte fixe în bandă largă a atins valoarea de 3,8 milioane, înregistrând o creştere de 6,7% la jumătatea anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform statisticii Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii.

Numărul de conexiuni de acces la internet în bandă largă la puncte fixe instalate persoanelor fizice a crescut în perioada analizată cu aproximativ 8%, atingând valoarea de 3,5 milioane, în timp ce numărul de conexiuni de acces la internet în bandă largă la puncte fixe instalate persoanelor juridice a înregistrat o scădere de 2,3%, până la valoarea de 0,33 milioane. Lucru care demonstrează, atât opţiunea pentru soluţii mobile, cât şi ipactul crizei prelungite asupra fimelor şi „firmuliţelor”.

În comparaţie cu sfârşitul anului 2012, rata de penetrare a conexiunilor de acces la internet în bandă largă la puncte fixe la 100 locuitori este de 18,8%, în creştere cu 1,2 procente, în timp ce rata de penetrare la 100 gospodării a crescut cu 3 procente, până la aproape 46%.

Diferenţa dintre nivelul de acces la internet în mediul rural şi mediul urban rămâne semnificativă, de 1,8 milioane conexiuni. Astfel, din totalul de 3,8 milioane de conexiuni, aproape un milion de conexiuni erau instalate în mediul rural, la jumătatea acestui an, în timp ce, în mediul urban, erau instalate 2,8 milioane de conexiuni, conform statisticii ANCOM.