ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corupţia constituie o ameninţare la adresa securităţii naţionale, pentru că prejudiciază economia, vulnerabilizează statul, generează dezechilibre în societate şi frustrări, a declarat joi George Maior, directorul SRI, la prezentarea raportului de activitate al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe 2013. Sistemele profund corupte au dus la revolte ale populaţiilor.

"Dincolo de faptul că Serviciul Român de Informaţii este o instituţie pivot a securităţii naţionale, noi avem o cooperare deosebită cu Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru că, şi la nivel de lege dar şi în felul în care percepem noi securitatea naţională, corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Să ne înţelegem foarte clar asupra acestui aspect. Este o ameninţare pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate şi frustrări, şi prin aceasta securitatea naţională a statului este ameninţată", a spus George Maior.

Şeful SRI a adăugat că România este o ţară stabilă din punct de vedere al esenţei statului şi datorită activităţii DNA:

"Este o latură, o lumină nouă pe care vreau să o aduc aici în discuţie, pe linia anticorupţiei, şi altor instituţii, bineînţeles".