ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Edi Aringhieri, mama cunoscutului tenor italian Andrea Bocelli, a vorbit, recent, într-o emisiune TV,  despre cele mai importante momente din viața fiului său. Din ziua în care și-a pierdut vederea, la doar 12 ani, până la modul în care a abordat muzica, devenind unul dintre cei mai renumiți artiști din lume. Cel mai emoționant episod relatat de mama artistului a fost când a spus că medicii au sfătuit-o să avorteze, pentru că se va naște cu o maladie congenitală. 

„Am dus sarcina la capăt, contrar părerii medicilor”, a spus Edi Aringheri la Rai Uno.

Informația nu este nouă, o mărturie în acest sens venind, în urmă cu câțiva ani, chiar din partea tenorului italian. 
 
Povestea mamei a fost însă mult mai emoționantă.„Mi s-a spus să fac avort deoarece fiul meu se va naște cu o boală congenitală care îl va face să-și piardă vederea. Am ajuns de urgență la spital din cauza unor probleme grave la stomac”, a spus mama lui Bocelli, conform ziarului Corrriere della Sera.
 
Acolo a aflat că Andrea se va naște cu un glaucom congenital, iar orbirea va fi iminentă. Așa s-a și întâmplat, când Andrea avea 12 ani.

„Am decis să duc la capăt sarcina", a continuat Edi Aringheri. Pledoaria sa pentru viață se dorește o încurajare pentru femeile însărcinate care ajung să primească astfel de verdicte.

 „Am ținut să spun această poveste pentru a da putere familiilor care se confruntă cu situații similare celei pe care am trăit-o eu și familia mea”, a mărturisit mama tenorului italian.

Despre decizia mamei sale de a-l aduce pe lume, sfidând sfatul medicilor, vorbea, în 2016, și Bocelli într-un interviu pentru revista "Credere": Tenorul italian explica atunci cum părinții săi,  Edi și tatăl, Alessandro, (care a murit în 2000, ed.) i-au dat putere și l-au învățat cum să treacă peste această dramă a vieții: „prin credința de neclintit în Dumnezeu, care, uneori,  „pariază” pe copiii Lui, punându-i în fața unor lovituri dure ale vieții”.

„Când ai legătură cu suferința, a ta sau a altora, și mai ales atunci când la mijloc e vorba de ființe nevinovate, este agonizant să poți să recunoști și să accepți asta, pentru că mintea omului nu este făcută să înțeleagă logica lui Dumnezeu. El este etern și infinit, în timp ce rațiunea noastră tinde să se împotrivească. Dumnezeu este în mintea noastră, așa cum marea ar sta într-o găleată mică, unde, din nefericire, intră câțiva litri de apă. Cu toate astea, avem o cale privilegiată pentru a ajunge la Dumnezeu: calea inimii”, spunea Bocelli.
 
Și concluziona: „Obiectiv vorbind, fără credință este dificil să dai un sens vieții. Fără credință, trecerea noastră pe acest pământ este o tragedie anunțată care, în cel mai bun caz, se sfârșește cu bătrânețe, boală și moarte”.