ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mănăstirea Putna a câștigat procesul prin statul român, reprezentat de DGFP, a contestat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 14 hectare de teren, ce constituie vatra mănăstirii, cuprinzând biserica, muzeul, gospodăria, arhondaricele și anexele.

Mănăstirea fusese deposedată în 1949, atunci când regimul comunist a emis Decretul nr.273, prin care statul român s-a intabulat pe teren.

DGFP Suceava a depus în decembrie 2011 o contestaţie în anulare faţă de o decizie a Tribunalului Suceava din iulie 2011 care a recunoscut mănăstirii Putna dreptul de proprietate asupra terenului dăruit de Ştefan cel Mare.

În urma procesului, Tribunalul Suceava a respins contestaţia DGFP Suceava.

Tot Mănăstirea Putna a obținut, în urmă cu opt zile, încetarea prospecțiunilor prin detonări seismice din zona lăcașului, declarându-se solidară cu românii care protestează împotriva gazelor de șist.