ACTUALIZARE ora 22:00 Manifestanții au rupt cordoanele de jandarmi și au ocupat carosabilul în Piața Universității. Mai multe persoane au fost legitimate de jandarmi.

Câteva mii de persoane au participat duminică seara la un protest împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, în Piaţa Universităţii, traficul fiind blocat după ce protestatarii au rupt cordonul de jandarmi şi au pătruns pe carosabil.

Protestul a început la stația de metrou 1 mai, apoi participanţii au ajuns în Piața Victoriei, unde format o frunză roşu-verde, simbolul campaniei 'Uniţi salvăm Roşia Montană'. În faţa sediului Guvernului, ei au scandat "Demisia" şi "Trădarea de ţară în aur se măsoară".

Ulterior, protestatarii au pornit în marş spre sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde au strigat sloganuri împotriva proiectului minier, iar apoi au mers spre Piaţa Universităţii.

Circa 5.000 de persoane au participat la protestul care a fost iniţiat prin intermediul reţelelor de socializare.

Sursa foto: Facebook

rosia montana protest

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.