ACTUALIZARE ora 22:00 Manifestanții au rupt cordoanele de jandarmi și au ocupat carosabilul în Piața Universității. Mai multe persoane au fost legitimate de jandarmi.

Câteva mii de persoane au participat duminică seara la un protest împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, în Piaţa Universităţii, traficul fiind blocat după ce protestatarii au rupt cordonul de jandarmi şi au pătruns pe carosabil.

Protestul a început la stația de metrou 1 mai, apoi participanţii au ajuns în Piața Victoriei, unde format o frunză roşu-verde, simbolul campaniei 'Uniţi salvăm Roşia Montană'. În faţa sediului Guvernului, ei au scandat "Demisia" şi "Trădarea de ţară în aur se măsoară".

Ulterior, protestatarii au pornit în marş spre sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde au strigat sloganuri împotriva proiectului minier, iar apoi au mers spre Piaţa Universităţii.

Circa 5.000 de persoane au participat la protestul care a fost iniţiat prin intermediul reţelelor de socializare.

Sursa foto: Facebook

rosia montana protest
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews