ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, la pensiunea Mara din Băiculești, s-a lansat proiectul de acțiune împotriva autorităților locale din comuna argeșeană. Adunați de "Manifestul de la Băiculești", cetățenii au venit la chemarea Simonei Niculescu, pentru a cere Consiliului Local să să adopte o hotărâre, un cadru legislativ, prin care locuitorii comunei vor putea achita de taxe, impozite sau amenzi prin muncă în folosul comunității, pornind de la premiza că măsurile Codului Fiscal sunt anticonstituționale și că exproprierea, respectiv rechiziționare de către Fisc a caselor celor care nu-și pot plăti taxele, este ilegală și imorală.

Din păcate, reacția autorităților din comună s-a dovedit a fi una demnă de perioada bolșevică a României. Primarul din Băiculești, Niculaie Dragnea(USL) a acuzat-o pe Simona Niculescu de "instigare", iar gazdele întâlnirii au primit mesaje de intimidare.

Chiar și așa, la întâlnire au venit zeci de localnici, dar și un Consilier. Participanții la reuniune au decis înființarea unei organizații având ca scop protejarea intereselor locuitorilor comunei în relațiile cu autoritățile publice locale și dezvoltarea economică a regiunii.

Susținătorii acestui demers au fost Erwin Albu, fost consilier local al primăriei „Codlea”, Nicușor Dan, președintele asociației „Salvați Bucureștiul” și candidat la Primăria București în 2012, Alexandru Căutiș, ziarist de investigații la revista „Kamikaze”, Nicoleta Chiriță, coordonator de proiecte la „Centrul de resurse pentru participare publică”, Maria Gheorghiu, artistă, George Roncea, ziarist, senior editor la ziarul „Curentul”.