ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat de 28 de ani a fost inculpat pentru „ultraj la adresa bunelor moravuri”, fiind suspectat că a urinat pe o placă așezată în memoria unui polițist ucis într-un atac terorist comis în 2017 în apropierea parlamentului britanic, a anunțat duminică seara poliția londoneză, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Fotografia unui bărbat urinând lângă monument sâmbătă, într-un moment în care militanți de extremă dreapta manifestau în centrul Londrei, aruncând proiectile și atacând poliția, a circulat intens pe rețelele sociale, declanșând reacții de indignare.
 
Individul, rezident în Essex, la nord-est de Londra, a fost arestat după ce s-a prezentat singur la o secție de poliție. El a fost inculpat pentru „ultraj la adresa bunelor moravuri” și va compărea luni în fața tribunalului Westminster de la Londra, a precizat Scotland Yard.

Polițistul Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani, a fost înjunghiat mortal în martie 2017, în apropierea parlamentului, de Khalid Masood, un britanic de 52 de ani convertit la islam și cunoscut poliției, după ce acesta lovise cu mașina mai mulți pietoni pe podul Westminster.

Cinci persoane au murit în acest atac, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Ministrul de interne Priti Patel a calificat drept „absolut îngrozitoare și rușinoasă„ profanarea plăcii comemorative, condamnând de asemenea ciocnirile produse sâmbătă între militanți de extremă dreapta și polițiști.n urma manifestațiilor de sâmbătă din centrul Londrei, 113 persoane au fost arestate, mai ales pentru tulburarea ordinii publice, atacuri împotriva polițiștilor și posesie de arme, și 23 de polițiști au fost răniți, a informat poliția într-un comunicat distinct.

Comandantul Bas Javid a descris ca „absolut șocante” evenimentele de sâmbătă.

„Huliganismul orb precum acesta este total inacceptabil și mă bucur că au fost operate arestări. Vom colabora îndeaproape cu instanțele pentru a obține justiție”, a adăugat el, citat într-un comunicat.