ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un predicator stradal din Bristol care citea public din Biblie a fost amendat pentru folosirea unui "limbaj amenințător", informează The Independent.

Mike Overd, în vârstă de 50 de ani, a citat din Levitic spunând că "homosexualitatea este o abominație". Acțiunea sa nu a fost pe placul judecătorului Shamin Qureshi, care l-a condamnat la plata unei amenzi de 200 de lire sterline și achitarea cheltuielilor de judecată, în valoare de 1.200 de lire.

[P] FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII - comanda online

În motivația sa, judecătorul a spus că Overd "știa foarte bine puterea cuvintelor de a provoca suferință" și a susținut că predicatorul putea cita alte pasaje din Biblie referitoare la homosexualitate.

Inițial, fostul parașutist nu a dorit să plătească amenda, dar riscul de a petrece 45 de zile în arest i-a schimbat părerea.

Mike Overd a spus că practic, judecătorul a interzis anumite părți din Biblie, spunând că anumite versete nu trebuie afirmate public. Susținătorii săi au declarat că se încalcă dreptul la liberă exprimare.

Overd a spus că nu se va lăsa doborât și își va relua activitatea de predicare a Bibliei.

https://youtu.be/D0O_-fRdH9o