ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul britanic, David Cameron, a stabilit, marți, noi norme pentru acordarea ajutorului social pentru imigranții din UE, acesta fiind o altă măsură ce are drept scop scăderea ratei accesului străinilor din ţările considerate sărace, relatează Reuters.

Într-un interviu pentru ziarul Daily Telegraph, Cameron a declarat că, incepând cu luna noiembrie, imigranții ce vin în Marea Britanie din Uniunea Europeană pot revendinca ajutor de șomaj și pentru copii doar pe o perioadă de 3 luni în loc de 6, cum este în vigoare în prezent.

Sondajele de opinie au arătat că imigrația reprezintă una dintre cele mai mari îngrijorări pentru britanici, fapt ce favorizează UKIP, formaţiune anti-UE, în detrimentul partidului conservator al lui David Cameron. Astfel, în încercarea de a câștiga voturi, Cameron declară că vrea să reducă imigrația și să-i limiteze pe cei care vin în Marea Brianie doar pentru a profita de beneficiile sistemului.

"Ne asigurăm că oamenii vin pentru motivele corecte...Nu te poți aștepta să vii în Marea Britanie și să primești ceva fără să faci nimic", mai adaugă Cameron.

În ianuarie au fost schimbate și alte norme, astfel criteriile devenind mai dure și perioadele de așteptare mai lungi înainte ca imigranții să devină eligibili pentru plăți.

Uniunea Europeană a criticat în trecut abordarea lui Cameron cu privire la imigrație și a insistat asupra faptului că nu există dovezi care să indice că oamenii vin în Marea Britanie doar pentru ajutoarele sociale.

Această decizie vine la doar o săptămână după ce o familie de români cu 15 copii a fost jignită în presa britanică doar pentru că doreau un spațiu mai mare de locuit. Deși tatăl lucra ca electrician, presa britanică l-a numit "nerușinat" și l-a acuzat că profită de "darnica Marea Britanie".

În Marea Britanie au existat numeroase reacţii faţă de romii din Bulgaria şi România care trăiesc doar din ajutoare sociale.

http://youtu.be/s-68r3w58aI