ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zona Euro nu este sustenabilă în actuala sa formulă și nu va supraviețui, afirmă administratorul celui mai mare fond de obligaţiuni din lume, Pacific Investment Management Company (PIMCO), în The Telegraph.

Partide euro-sceptice au apărut în mai multe țări europene, aspect ceea ce nu poate fi ignorat, afirmă Mike Amey și Andrew Bosomworth, directori la PIMCO.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

"Lecția istoriei este aceea că actualul status quo nu este sustenabil. Nu există niciun precedent istsoric care să arate că o astfel de structură, cu politică monetară centralizată și politică fiscală descentralizată, poate rezista mai multe decade", afirmă Bosomworth.

Finanțiștii susțin că soluția este transformarea UE în Statele Unite ale Europei.

"Vom avea parte de Statele Unite ale Europei? Nu e imposibil, dar Europa ar putea petrece mulți ani într-o formă hibridă de federație politică și fiscală. Deși nu ar fi un singur guvern, un singur pașaport și o singură armată, ne-am putea îndrepta spre așa ceva. Dar nu încă", a afirmat Bosomworth.

PIMCO susține că exemplele țărilor latine și scandinave din secolul XIX arată că uniunile monetare sunt incompatibile cu suveranitatea. Ei cred că grijile oamenilor nu pot fi ignorate și "ceva" trebuie făcut astfel încât partidele euro-sceptice să nu ajungă la putere.

"Suntem într-o situație critică, nu poți pune un pansament peste grijile oamenilor. Trebuie să existe și un răspuns politic. Ce viitor va avea această uniune monetară? Și cât așteptăm, avem parte de creștere economică scăzută, șomaj ridicat și există riscul ca partidele euro-sceptice să preia prim-planul", au spus șefii PIMCO, referindu-se mai ales la Syriza din Grecia, Podemos din Spania și Frontul Național din Franța.