ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!Muftiatul Cultului Musulman din România abandonează proiectul Marii Moschei din București, pe motiv că nu mai sunt fonduri. Muftiul Iusuf Murat a declarat pentru Matinalul TVR că Marea Moschee de la București nu se mai face. „Nu am mai putut continua proiectul cu moscheea, nu cu mega-moscheea, dar acest lucru nu s-a datorat unor voci care au apărut în țară și s-au împotrivit acestui proiect", a declarat muftiul. 
 
Muftiatul Cultului Musulman nu are bani și a înapoiat statului terenul de 11 000 de metri pătrați din Bulevardul Expoziției, de lângă Romexpo. Muftiul Iusuf Murat a spus că acest proiect depășea, oricum, foarte mult bugetul pe care îl are instituția și pe care și-l permite cultul musulman la ora actuală. 
 
Decizia este, totuși, surprinzătoare, Turcia promițând sprijin financiar pentru realizarea proiectului. Terenul pe care urma să se ridice cea mai mare moschee dintr-o țară creștină fusese cedat în mai 2015, pentru ca un an mai târziu Primăria Sectorului 1 să elibereze și certificatul de urbanism pentru moschee. Terenul va fi înapoiat Secretariatului de Stat pentru Culte, care îl va da apoi RAPPS-ului, care este proprietar.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews