Muftiatul Cultului Musulman din România abandonează proiectul Marii Moschei din București, pe motiv că nu mai sunt fonduri. Muftiul Iusuf Murat a declarat pentru Matinalul TVR că Marea Moschee de la București nu se mai face. „Nu am mai putut continua proiectul cu moscheea, nu cu mega-moscheea, dar acest lucru nu s-a datorat unor voci care au apărut în țară și s-au împotrivit acestui proiect", a declarat muftiul. 
 
Muftiatul Cultului Musulman nu are bani și a înapoiat statului terenul de 11 000 de metri pătrați din Bulevardul Expoziției, de lângă Romexpo. Muftiul Iusuf Murat a spus că acest proiect depășea, oricum, foarte mult bugetul pe care îl are instituția și pe care și-l permite cultul musulman la ora actuală. 
 
Decizia este, totuși, surprinzătoare, Turcia promițând sprijin financiar pentru realizarea proiectului. Terenul pe care urma să se ridice cea mai mare moschee dintr-o țară creștină fusese cedat în mai 2015, pentru ca un an mai târziu Primăria Sectorului 1 să elibereze și certificatul de urbanism pentru moschee. Terenul va fi înapoiat Secretariatului de Stat pentru Culte, care îl va da apoi RAPPS-ului, care este proprietar.