ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marele câştigător al celei de-a 28-a ediţii a Premiilor Goya, desfăşurată duminică la Madrid, a fost regizorul David Trueba, recompensat de şase ori, printre premiile primite numărându-se cel pentru cel mai bun film și cea mai bună regie.

David Trueba, fratele mai mic al cineastului Fernando Trueba, a fost premiat pentru filmul "Vivir es facil con los ojos cerrados" ("E ușor de trăit cu ochii închiși"), scris de Trueba după fapte reale. Pelicula prezintă povestea lui Antonio San Roman (profesor de engleză care predă folosind cântecele grupului Beatles) în timpul dictaturii franchiste și în anii '60.

http://youtu.be/mLTj4_9mSMw

Eroul filmului, interpretat de Javier Camara, care a şi primit premiul pentru cel mai bun actor pentru acest rol, începe o călătorie puțin probabilă în Spania autoritară și intransigentă, ca să se întâlnească cu John Lennon, care turna la Almeria (sud) "How I won the war", în regia lui Richard Lester.

Filmul venezuelean "Azul y no tan rosa" (Albastru și totuși nu atât de roz) al lui Miguel Ferrari a obținut premiul Goya pentru cel mai bun film latino-american, iar "Amour", al austriacului Michael Haneke, a fost desemnat cel mai bun film european.

http://youtu.be/64bOdjs8VTM

http://youtu.be/6Tuc3zjvJU8

Premiul Goya pentru cea mai bună actriță a fost primit de Marian Alvarez, pentru rolul din "La herida" (Rana) al debutantului Fernando Franco, filmul prezentând povestea unei femei șofer de ambulanță care suferă de tulburări de personalitate.