ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, jucătoarea Maria Şarapova, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, a fost învinsă cu scorul de 6-3, 4-6, 7-5, de italianca Camila Giorgi, locul 79 WTA, venită din calificări, în turul trei al turneului de la Indian Wells, sportiva rusă nemaiputând să-şi apere  trofeul cucerit în 2013, conform Mediafax .

Partida a durat peste două ore şi jumătate, Giorgi, care a trecut de Sorana Cîrstea în turul 2, obţinând prima victorie împtriva unei jucătoare clasate în Top 5 WTA.

În optimi, Giorgi va juca împotriva compatrioatei sale, Flavia Pennetta, locul 21 WTA şi cap de serie numărul 20, care a învins-o, în turul 3, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-1, pe australianca Samantha Stosur, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16.

Înfrângerea Mariei Şarapova, care avea de apărat 1.000 de puncte la turneul californian de categorie Premier Mandatory (a câştigat numai 65 de puncte la ediţia din acest an), i-ar putea fi de folos Simonei Halep, locul 7 WTA, de asemenea calificată în optimi, în urcarea în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis, Şarapova regăsindu-se după Indian Wells mai jos decât Halep în clasamentul WTA.

Ca să ajungă pe locul 5 WTA, maximum realizabil la Indian Wells, românca se luptă cu jucătoarea sârbă Jelena Jankovici, locul 8 WTA, şi cu sportiva cehă Petra Kvitova, locul 9 WTA, ambele fiind prezente  în optimile de finală, Jankovici urmând a juca împotriva danezei Caroline Wozniacki, locul 12 WTA, iar Kvitova cu Dominika Cibulkova, locul 11 WTA, din Slovacia.

Simona Halep va evolua marţi, de la ora 20.00, cu jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard, locul 19 WTA, în optimile de finală ale competiţiei.

Halep şi Jankovici sunt pe aceeaşi parte a tabloului, astfel că se pot întâlni în semifinale, în cel mai rău caz, Simona Halep păstrându-şi locul 7 WTA după Indian Wells.