ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CNA verifică până pe 24 aprilie dacă primii cinci operatori de cablu din România (RCS & RDS, UPC, Romtelecom, Next Gen şi Digital Cable Systems) difuzează în grilele lor din principalele oraşe din ţară televiziunile obligatorii la retransmisie, potrivit principiului must-carry.

Decizia a fost luată de CNA cu şapte voturi "pentru" (Laura Georgescu, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu). Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea au votat "împotrivă".

Mititelu a propus ca termenul de verificare să fie mai lung, până pe 6 mai, dar propunerea nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a fi aplicată.

 

Lista must-carry se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse în această listă, publicată de CNA pe 4 februarie 2014, s-au declarat libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare.