ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele mai mari patru bănci din Grecia, National Bank (NBG), Alpha Bank, Piraeus Bank şi Eurobank, mai au nevoie de un capital suplimentar de aproximativ cinci miliarde de euro, potrivit unui al doilea test de stres făcut de banca centrală, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Kathimerini.

Prelungirea discuţiilor dintre autorităţile elene şi Troica Europeană a întârziat rezultatul testelor, aşteptat la începutul lunii trecute. Banca Greciei nu a anunţat rezultatele, întrucât Troica nu a clarificat dacă necesarul de capital trebuie calculat potrivit unui scenariu de bază sau a unuia advers, care ia în considerare încă doi ani de recesiune.

Nu se ştie dacă raportul Tier 1 (între capital şi activele ponderate în funcţie de risc, care reflectă soliditatea financiară) poate fi redus de la 9% la 8%. Reprezentanţii Băncii Greciei au refuzat să comenteze, precizând doar că rezultatele testelor de stres vor fi publicate în curând.

NBG, Alpha Bank, Piraeus Bank şi Eurobank sunt prezente pe piaţa din România.