ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Unii dintre noi, supraviețuitorii acelui decembrie ’89 de foc, ne-am prins că prin demararea unui proiect singular în Europa de Est s-a urmărit cucerirea nu numai a unei țări, dar și a unei populații de către corporațiile multinaționale și puterile străine care ne doresc cât mai dezbinați, cât mai slabi, cât mai săraci”, scrie mărturisitor Marius Ghilezan, într-un editorial pentru România Liberă. 
 
„Sunt pline televiziunile de colegi de-ai noștri care în anii ’90 scriau „miau luat” ca pisica, acum împliniți nevoie mare, în urma primirii epoleților. Cei mai proști și mai imbecili din generația anticomunistă s-au predat crezând că vor duce o viață de Pampas. Iluzii, sunt doar slugi ale unor forțe malefice. Simpli îngenunchiați cărora li se trimit elicoptere pentru a nu li se vedea încovoierea. De formă și de conținut.
 
Cei care ținem cu țara, cei care nu ne-am predat viețile și nu ne-am vândut sufletele suntem astăzi stigmatizați, afurisiți și dați la câini. Ne fac trădători că nu trăim în sărăcia minților lor spălate de o propagandă extrem de calificată. Vor să fim ca ei. Dar Dumnezeu ne-a făcut diferiți. Încă ne mai rugăm pentru regăsirea sufletelor rătăcite. Peste ani, când se vor deschide arhivele, paginile acestui ziar fi-vor mărturie că au existat și ființe care nu s-au predat și nu s-au vândut intereselor străine” scrie Ghilezan în editorialul pe care îl puteți citi integral AICI.