„Unii dintre noi, supraviețuitorii acelui decembrie ’89 de foc, ne-am prins că prin demararea unui proiect singular în Europa de Est s-a urmărit cucerirea nu numai a unei țări, dar și a unei populații de către corporațiile multinaționale și puterile străine care ne doresc cât mai dezbinați, cât mai slabi, cât mai săraci”, scrie mărturisitor Marius Ghilezan, într-un editorial pentru România Liberă. 
 
„Sunt pline televiziunile de colegi de-ai noștri care în anii ’90 scriau „miau luat” ca pisica, acum împliniți nevoie mare, în urma primirii epoleților. Cei mai proști și mai imbecili din generația anticomunistă s-au predat crezând că vor duce o viață de Pampas. Iluzii, sunt doar slugi ale unor forțe malefice. Simpli îngenunchiați cărora li se trimit elicoptere pentru a nu li se vedea încovoierea. De formă și de conținut.
 
Cei care ținem cu țara, cei care nu ne-am predat viețile și nu ne-am vândut sufletele suntem astăzi stigmatizați, afurisiți și dați la câini. Ne fac trădători că nu trăim în sărăcia minților lor spălate de o propagandă extrem de calificată. Vor să fim ca ei. Dar Dumnezeu ne-a făcut diferiți. Încă ne mai rugăm pentru regăsirea sufletelor rătăcite. Peste ani, când se vor deschide arhivele, paginile acestui ziar fi-vor mărturie că au existat și ființe care nu s-au predat și nu s-au vândut intereselor străine” scrie Ghilezan în editorialul pe care îl puteți citi integral AICI.  Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews