ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Să ne mai amintim odată declarația de după dezastrul din Colectiv: „Au trebuit să moară oameni pentru ca guvernul să plece”, scrie Marius Ghilezan într-un editorial pentru România Liberă, prin care atrage atenția asupra manipulărilor grosolane folosite, din nou, în spațiul public. 
 
„Moartea e tragică oriunde s-ar ascunde. Dar să profiți de un context pentru a-ți confirma agenda demult scrisă e de un cinism patologic” scrie Ghilezan, referindu-se la cazul bătrânului decedat în spital, la o săptămână după ce participase la manifestația din 10 august. „Pe internet și pe televiziunile aservite se acreditează ideea morții prin gazare. E simplu pentru orice ignorant să citeasă un verdict medical. Dar nu se caută adevărul. Misterul amplifică. E cel care crează tensiunea de care au nevoie mânuitorii umbrelor pentru a impune vrerea Alesului: „Guvernul meu.” Și dacă guvernul majorității parlamentare nu cedează, „băieții” au găsit o victimă, pe care să o urce pe scut”, arată jurnalistul. 
 
„Zilele acestea agenda publică a înregistrat cele mai abracadambrante afirmații: gazele schimbă ADN-ul, s-a dat cu gaz sarin, e un război cu arme chimice, că spray-urile jandarmilor afectează fătul chiar și pentru femeile care nu sunt gravide. Tot internetul era plin de fake-news-uri că acele gaze provoacă celor expuși cancer.(...) Concursul de factori și nefericirea unuia trecut la cele veșnice sunt elemente din orice manual de propagandă”, subliniază Marius Ghilezan în editorialul pe care îl puteți citi integral AICI.