ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, deputatul Marius Pașcan, a declarat că Ministerul Educației vrea să educe părinții împotriva familiei tradiționale și să promoveze "omul nou", care nu are familie, naționalitate, țară sau identitate. Deputatul consideră că, în anul Centenarului Marii Uniri, când se face și bilanțul realizărilor de excepție ale românilor educați în spiritul tradițiilor noastre, „renunțarea la aceste tradiții ar însemna un act de trădare națională”.
 
„Ministerul Educației Naționale a lansat o dezbatere publică pe un proiect de strategie națională de educație parentală, care urmează să fie adoptat prin lege. Ideea pare simplă: se introduce o nouă profesie/ ocupație, de educator parental; se creează un sistem național de educatori parentali; aceștia vor educa pe părinți și părinții vor educa pe copii. În acest sens, Academia Română a exprimat o poziție oficială constatând că proiectul MEN nu are nici un specific românesc, cu implicații enunțate explicit împotriva familiei tradiționale, ca nucleu al vieții sociale, culturale, morale și creștine, milenare a românilor, presupune o educație uniformă a copiilor, fără diferențe de sex, de particularități antropologice și psihologice, de mediu comunitar (rural, urban), etnic. Proiectul echivalează cu o încercare, asemănătoare celor din statele cu regimuri totalitare internaționaliste sau globaliste, de obținere a ceea ce s-a numit mereu 'omul nou', fără familie, fără naționalitate, fără țară, fără identitate. (…)Acceptarea ar însemna dublarea învățământului tradițional cu unul susținut de instituții străine, finanțate de statul român cu sume imense, care ar putea fi destinate unor obiective stringente de igienizare, eficientizare și bună administrare a școlilor. În plus, introducerea amintitei strategii ar agrava și mai mult situația disperată a copiilor fără părinți, care ar urma să fie educați într-un spirit inadecvat nevoilor noastre sociale. (...) În concluzie, Academia Română consideră că proiectul de strategie de educație parentală este inoportun și inadecvat pentru învățământul și educația românilor, meniți să-și conserve specificul național în cadrul European”, a declarat Marius Pașcan, potrivit www.romanialibera.ro.