Mark Zuckerberg, patronul și fondatorul Facebook, a declarat că intenționează să-și ia două luni de concediu de paternitate după nașterea primului său copil.

"Este o decizie foarte personală și am decis să iau două luni concediu de paternitate atunci când se va naște fiica noastră", a scris Zuckerberg într-un mesaj postat pe pagina sa personală de pe rețeaua socială în numele său și al soției sale, Priscilla Chan.

"Studiile arată că atunci când părinții care lucrează își iau timp pentru a sta cu nou-născuții lor, rezultatele sunt mai bune pentru copii și familiile lor", subliniază Mark Zuckerberg, citat de AFP.

Facebook permite angajaților săi din Statele Unite să-și ia până la patru luni de concediu de maternitate sau paternitate plătit, pe care îl pot repartiza așa cum doresc în primul an după naștere.

Mark Zuckerberg a anunțat la sfârșitul lunii iulie că el și soția sa urmează să fie părinții unei fetițe, dezvăluind cu această ocazie că au încercat ani de zile să aibă un copil, dar Priscilla a avut trei avorturi spontane.