ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce au parcurs 600 de km din cei 1300 pe traseul Alba Iulia-Chișinău, participanții la Marșul Centenarului au ajuns în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești, Târgoviște, unde au fost primiți la Mitropolie. 
 
Pentru prima oară, organizatorii vor opri Marșul Centenarului față de traseul inițial, pentru a se alătura protestului de la București. ,,Mergem astăzi pe jos distanța Târgoviște-Adânca apoi plecăm cu mașinile către București pentru a fi alături de frații noștri din Covasna, Harghita și Mureș la ora 17:00 în Piața Constituției. Considerăm că e de datoria fiecărui român să fie solidar cu ai lui”, anunță organizatorii pe Facebook.
 
Participanții la Marșul Centenarului au pornit pe jos la 1 iulie din Alba Iulia – cetatea simbol a Marii Uniri, au trecut prin Cluj-Napoca,  Reghin, Târgu Mureș, Sibiu, Mănăstirea Cozia, Râmnicu Vâlcea, Curtea de Argeș, Câmpulung, Cetățeni, Izvoarele iar sâmbătă seara au ajuns la Târgoviște. Flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba Iulia, este purtată sub forma unei ștafete pe o distanță de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chișinău.