ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După 16 de zile și 300 de km străbătuți, „Marșul Centenarului” a ajuns în inima țării, la Sibiu. Sub sloganul „România nu a avut granița pe Prut”, participanții au adus „Flacăra Unirii” în orașul de pe Cibin, oprindu-se mai întâi la Catedrala Mitropolitană, unde participanții au primit binecuvântarea de la părintele Constantin Necula. ”Să fiți puternici! Să demonstrați tuturor că idealul unității nu înseamnă o unitate de o clipă, ci o unitate permanentă”, le-a spus părintele Necula. 

De aici, participanții au pornit spre Piața Mare, scandînd „Trăiască, trăiască, trăiască și înflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească!”

„Suntem în Anul Centenarului, vrem să cinstim memoria înaintașilor noștri. E un an măreț pentru neamul nostru, sărbătorim o sută de ani de la marea noastră victorie, de când am reușit să fim un singur stat. Provenim din diferite provincii istorice, practic avem România întreagă alături de noi. Am străbătut 300 de km, am nimerit sub ploi, dar vrem să ajungem până la Chișinău. Mai avem de mers 40 de zile, sperăm să ne țină puterile. Ardealul simte românește. Mulțumim pentru sprijin tuturor celor care ne-au ajutat, fie cu bani, fie cu apă plată și mâncare. Chiar și aici, în drum spre Sibiu, ne-a oferit 50 de lei un șofer, care ne-a văzut din mașină. Peste tot unde mergem lumea ne salută și ne admiră”, a spus George Simion, liderul Marșului pentru Unire, pentru Tribuna.
 
După un popas scurt la Sibiu, marșul unionist se va îndrepta, miercuri, spre Râmnicu Vâlcea și Câmpulung. „Marșul Centenarului” va dura 40 de zile și se va încheia pe 1 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.