Marşul pentru Basarabia, care va avea loc anul acesta pe 11 şi 12 octombrie, va reuni peste 1000 de susținători ai ideii Unirii, care vor pleca de la Chișinău la București.

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei organizează deplasarea participanților la Marşul pentru Basarabia la un preț simbolic, iar aceștia vor susține totodată naționala României la meciul cu Ungaria, de pe 11 octombrie.

Participanții vor avea ocazia timp de două zile să viziteze obiectivele din centrul istoric al Bucureștiului, să cunoască viața de zi și de noapte a capitalei și să susțină România la cel mai așteptat meci.

Ulterior, Tinerii Moldovei vor participa la cea de-a treia ediție a manifesării Marșul pentru Basarabia, care are ca scop transformarea ideii de unire cu Basarabia într-o prioritate și susținerea românilor din Republica Moldova.
"În contextul geopolitic actual, românii din Republica Moldova se simt amenințați de politica expansionistă a Federației Ruse, iar Marșul pentru Basarabia reprezintă un simbol al susținerii și puterii de a merge mai departe pe calea Unirii.

Cu această ocazie, invităm toți cetățenii care cred în ideea Unirii să petreacă două zile minunate alături de frații noștri de peste Prut la Marșul pentru Basarabia"

, precizează Dinu Plângău, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Fiecare cetăţean al Republicii Moldova care vrea să vină în Bucureşti pentru eveniment are la dispoziţie un pachet, care include transportul, cazarea, biletul la meciul România - Ungaria şi vizitarea oraşului cu 450 de lei. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul tinerii.md.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews