ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 19 martie a.c. a avut loc Conferința de presă care anunță că la sfârșitul săptămânii acesteia, în 22-23 martie, va avea loc a 4-a ediție a Marșului pentru viață, eveniment anual dedicat valorizării și protejării vieții copiilor, încă din faza concepției și sprijinirii familiei.

Acest Marș a avut loc, pentru prima dată, în SUA, în urmă cu 40 de ani. De atunci, din ce în ce mai multe state europene și ameriane au început să îl adopte.

Tema Marșului, de anul acesta, în România este „Adopția, o alegere nobilă”.

Alexandra Nadane, președintele organizației „Studenți pentru viață” informează că marșul nu este singurul eveniment în care se va aborda această temă. Va urma și o „Săptămână pentru viață”, începând din data de 19 martie până pe 26 martie a.c., „o săptămână de conferințe, mese rotunde, discuții, proiecții de film, care are ca scop abordarea acestei teme din mai multe perspective, sociologică, psihologică, chiar și din perspectiva tradiției.”

Proiectul se bucură, deasemenea, de un sprijin susținut din partea Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, la Facultatea de Teologie din București va avea loc o conferință care va dezbate acest subiect din punct de vedere ortodox.

Organizatorii speră la o participare cât mai numeroasă la Marșul pentru viață, din partea românilor, deoarece „În România, din păcate, nu există o cultură a adopției. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt considerați nedemni de numele de părinți. Aceste calificări nu sunt corecte și ele îngreunează mult încredințarea spre adopție, adopția și integrarea copilului adoptat.”

A fost menționat faptul că un copil adoptat este un copil binecuvântat, cu două rânduri de părinți și că părinții adoptivi sunt de admirat pentru dragostea lor. Conform „Studenților pentru viață”, părinții naturali ar trebui sprijiniți în luarea unei decizii deplin responsabile, care să aibă în vedere interesul copilului din toate punctele de vedere. „Nu trebuie, în niciun caz, disprețuiți pentru că au ales, adesea cu multă durere sufletească, să încredințeze altcuiva creșterea și educația copilului lor.”

Printre demersurile celor care luptă pentru promovarea fenomenului de adopție în România, se numără și înlesnirea, din punct de vedere legislativ, a procesului de adopție. Momentan, este destul de dificil pentru români să adopte un copil, deoarece actul de adopție durează foarte mult. Totodată, „este necesară legiferarea începerii demersului de încredințare spre adopție încă din perioada sarcinii. Astfel se va reduce abandonul, mortalitatea infantilă și va crește numărul de adopții. România poate și trebuie să construiască viitorul celor mai vulnerabili copii ai săi prin politici adaptate realității și testate pe plan internațional.”

„Studenții pentru viață”doresc să așeze aceste gânduri în inimile românilor, cu convingerea că dacă vor reuși să transmită societății că „țara noastră are nevoie de o cultură a adopției”, aceasta o va conduce către o „cultură a vieții”.

În București, Marșul pentru viață se va desfășura pe 22 martie, începând cu ora 14.00, pe traseul Piața Unirii – Parcul Tineretului, intrarea Șincai. În încheiere, între orele 16.00–18.00, va avea loc în Parcul Tineretului un concert de susținere la care vor participa Vlad Miriță, Alexandra Ușurelu, Bogdan Vlădău, Anthony Icuagu (Vocea României), Vlad Stoia (Vocea României), Beatrice Vlădan (Vocea României) și Ioana Picoș.
Detalii despre programul Marșului pentru viață din întreaga țară se găsesc pe pagina www.marsulpentruviata.ro.

„Vă așteptăm alături de noi la Marșul pentru viață, cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieții din România!” (organizația „Studenți pentru viață”)

Marșul-pentru-Viață-cu-tema-Adopția-o-alegere-nobilă-va-avea-loc-în-22-23-martie-în-toată-România