ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând de marţi dimineaţă până miercuri seară, meteorologii au avertizat că toate judeţele ţării vor fi afectate de ploi torenţiale și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de marţi, ora 04.00, până miercuri, ora 22.00, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Ploile vor debuta în Banat şi Crişana, apoi se vor manifesta în Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Moldovei şi în vestul Munteniei.

În aceste regiuni vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 - 40 de litri pe metru pătrat, se arată în informarea oficială.

"Instabilitatea atmosferică se va manifesta şi în partea de sud-est a teritoriului, în special spre sfârşitul intervalului, dar pe arii mai restrânse", informează Administrația Națională de Meteorologie.