Într-un interviu publicat de Realitatea TV la două zile după ce Înalta Curte a dat undă verde pentru redeschiderea dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, fiul fostului mare lider ţărănist Ion Raţiu, Nicolae Raţiu, rememorează clipele de groază de acum 25 de ani de minerii veniţi în Bucureşti căreia a fost cât pe ce să îi cadă pradă şi tatăl său.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

"Mi-a spus că a fost avertizat că vor veni şi că e în pericol. Aşa că a plecat de acasă, a stat la Câmpulung, iar minerii au venit acasă, dar nu era acolo. Nu, mă înşel! Minerii au devastat sediul PNŢCD, casa sa nu păţise nimic şi mi-a povestit că l-a sunat pe Petre Roman şi l-a întrebat dacă e în siguranţă să se întoarcă. Iar Roman i-a spus: "Sigur, sigur!". Aşa că tata s-a întors şi la puţin după asta, minerii au apărut la casa lui şi l-au luat, au distrus casa, au furat multe lucruri, bani şi voiau să-l ducă la Tîrgu-Jiu să-l spânzure, asta i-au spus, dar din fericire, forţele de ordine erau şi ele acolo. A intervenit Dan Iosif, aşa că tata a fost dus la Palatul Victoria, acolo unde a fost ţinut vreme de opt ore, iar apoi eliberat. Au fost vreo 12 ore în care nu am ştiut ce se întâmpla cu el. Dar tata era foarte sangvin în legătură cu soarta sa. Obişnuia să-l citeze pe Spinoza, unul din filozofii săi favoriţi: "Ceea ce se va întâmpla este inevitabil, ceea ce nu se va întâmpla este imposibil". Spunea: "Sunt mereu gata să-l întâlnesc pe Creator". Era împăcat cu viaţa sa. Dacă urma sa moară, atunci avea să moară", a relatat Nicolae Raţiu la Realitatea TV.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews