ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa rusă Marussia F1 Team a anunţat că "scopul principal" în viitor este de a proiecta propriile sale motoare, a declarat proprietarul team-ului Nikolai Fomenko.

Echipă cu capital majoritar rusesc, Marussia a folosit motoare Cosworth de când a intrat în F1 ca Virgin Racing, în 2010, şi a semnat un contract pentru a folosi, de anul viitor, motoare Ferrari.

În ciuda faptului că înţelegerea cu Ferrari este  valabilă minim trei ani,, Marussia ar putea rupe contractul şi face propriile motoare în 2016 , a declarat Fomenko.

"Dacă vom supravieţui în sezonul 2016, atunci sper Marussia va avea propriile motoare", a spus el . "Ne mişcăm în această direcţie. Este scopul nostru principal".

"Marele Circ" trece de anul viitor de la motoarele 2.4 V8 litri cu aspiraţie la motoarele turbo V6, fiind confirmaţi trei producători: Mercedes, Ferrari şi Renault.

Este rar pentru echipele de F1 să-şi proiecteze propriile motoare, în mare parte din cauza costurilor implicate. Din 11 echipe implicate în acest sezon, doar Ferrari şi Mercedes fac acest lucru şi ambele vând motoare altor echipe.