ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile sanitare din Ungaria au refuzat să scoată EllaOne(pasitla de a doua zi), de pe lista medicamentelor care sunt eliberate doar cu prescripție medicală. Decizia a provocat nemulțumirea organizațiilor feministe și a celor care luptă pentru drepturile omului.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Mai multe ONG-uri au trimis o scrisoare ministrului Sănătății în care își exprimă dezacordul cu privire la decizia luată de autorități, informează site-ul liberties.eu.

Uniunea Europeană a decis ca EllaOne să fie disponibilă fără prescripție medicală, în 2009, și de atunci 22 de state membre au scos și ele medicamentul de pe listă.

Decizia UE a ridicat o serie de semne de întrebare. Pe de-o parte, EllaOne are efect abortiv şi legislaţia statelor membre ale UE referitoare la avort variază. Să spui „contracepţie de urgenţă” în loc de avort provocat nu schimbă esenţa problemei. Pe de altă parte, este de aşteptat ca folosirea pilulei de a doua zi să implice riscuri mari pentru sănătatea femeii.

Autoritățile de la Budapesta nu doresc să se conformeze dispozițiilor Uniunii Europene și spun că medicamentul poate afecta sănătatea femeilor.