ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Redresarea economică în zona euro este mai slabă decât s-a anticipat, a declarat luni Ewald Nowotny, membru în consiliul guvernatorilor Băncii Central-Europene, informează Reuters.
Situația economică din Europa și în special din zona euro a început să se îmbunătățească în ultimele luni sau chiar în ultimul an. Dar trebuie să spun că această îmbunătățire nu este atât de solidă așa cum poate ne-am fi așteptat, dar în același timp rata inflației este clar sub nivelul stabilit de BCE - Ewald Nowotny.

Rata inflației în cele 17 state care utilizează moneda euro este mult sub ținta de 2% avută în vedere de Banca Centrală Europeană.

În octombrie, rata inflației a scăzut la 0,7% în zona euro, determinând BCE să reducă surprinzător rata dobânzii la nivelul scăzut record de 0,25%.

Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) a anunțat săptămâna trecută că ritmul de creștere a economiei zonei euro a încetinit în trimestrul trei la 0,1% după un avans de 0,3% în precedentele trei luni, iar Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 0,2%, după o creștere de 0,3% în trimestrul doi.

FOTO: Ralph Orlowski/Getty Image