ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"medicul" Wikipedia: 90% dintre termenii medicali publicaţi conţin erori - See more at: http://www.b365.ro/ce-risti-daca-apelezi-la-medicul-wikipedia-90prc-dintre-termenii-medicali-publicati-contin-erori_209028.html#sthash.6uPPAK8x.dpuf

Autodiagnosticarea cu ajutorul site-ului Wikipedia este o idee neinspirată, afirmă cercetătorii de la Universitatea Campbell din Statele Unite, potrivit cărora 90% dintre termenii medicali publicaţi în celebra enciclopedie online sunt lipsiţi de acurateţe.

Căutările efectuate de internauţi pe acest site cu scopul de a găsi de unii singuri, fără să consulte un medic, explicaţii pentru simptomele lor reprezintă o idee neinspirată, spun savanţii americani, întrucât 90% din explicaţiile termenilor medicali conţin erori, informează Descopera.ro.

Robert Hasty, coordonatorul acestui studiu, a declarat: "Persoanele care caută un diagnostic pe internet nu ar trebui să folosească Wikipedia drept sursă principală de informaţii, pentru că articolele de pe acest site nu parcurg acelaşi proces de vizualizare de către comunitatea medicilor, aşa cum se întâmplă cu revistele medicale".

"Cea mai bună sursă pentru o diagnosticare corectă este consultarea unui medic, care poate să ţină cont de istoricul medical al pacientului şi de alţi factori pentru a determina cel mai bun tratament", a adăugat el.

Celebra enciclopedie online conţine peste 31 de milioane de termeni în 285 de limbi, iar cel puţin 20.000 dintre aceştia au legătură cu domeniul sănătăţii.