ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, Teodor Meleșcanu, fostul director al SIE și actual candidat la prezindențiale, a făcut câteva declarații în privința acuzațiilor pe care Traian Băsescu i le-a adus premierului Victor Ponta, cum că ar fi fost ofițer acoperit între 1997 și 2001, scrie Digi24.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Principalele declarații:
Traian Băsescu este primul președinte care a solicitat liste cu ofițeri acoperiți. La ce i-a folosit, ați văzut aseară.

Referitor la H.G. - potrivit prevederilor constituționale serviciile de informații și șefii acestora nu au drept de inițiativă legislativă.

La momentul în care mi s-au solicitat informațiile respective referitoare la agenții acoperiți, eu mă aflam sub incidența legii ca prevede că „sursele de informare, metodele și mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite față de nimeni și nicio împrejuarare”.

La momentul respectiv eu aveam două posibilități. Să respect legea sau să nu respect legea, lucru pe care l-am respins.

Dați-mi voie să vă garantez că SIE nu s-ar compromite niciodată cu asemenea practici.

Sunt profund dezamăgit de modul în care președintele își încheie mandatul. Este o dovadă de naivitate să se creadă că un astfel de scandal să aducă beneficii unui candidat sau altul.