ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bill și Melinda Gates s-au întâlnit cu Jeffrey Epstein în 2013, ceea ce a înfuriat-o pe Melinda și a provocat probleme în relația conjugală. 

Întâlnirea a avut loc în septembrie 2013 la conacul din cartierul new-yorkez Upper East Side al lui Epstein.

Acesta a fost un moment de cotitură în relația dintre soții Gates, după ce Melinda le-a destăinuit unor prietene că s-a simțit inconfortabil să se întâlnească cu prădătorul sexual și că nu și-a dorit să fie acolo, scrie The Daily Beast.

Nu era însă prima dată când Bill Gates și Jeffrey Epstein se întâlneau. Aceștia se mai întâlniseră în câteva rânduri, începând cu 2011, la trei ani după ce Epstein pledase „vinovat” pentru că i-a făcut propuneri sexuale unei minore, potrivit New York Times.

Gates a afirmat că nu a avut niciodată o relație de afaceri cu Epstein și că nici una dintre întâlniri nu s-a desfășurat în privat.

„L-am întâlnit. Nu aveam nici o relație de afaceri sau de prietenie cu el. Nu am mers în New Mexico, nici în Florida sau la Palm Beach, nimic din toate astea”, a declarat Gates.

„Erau oameni în jurul lui care îmi spuneau: «Hei, dacă vrei să strângi fonduri pentru sănătatea mondială și să faci rost de mai multe donații, el știe mulți oameni bogați».”

Și Gates a adăugat:

„Toate întâlnirile la care am participat împreună cu el au fost întâlniri ale unor bărbați. Nu am participat la nici o petrecere sau ceva de felul ăsta. Nu a donat niciodată bani pentru ceva, din câte știu.”

După arestarea lui Epstein în 2019, Gates a intrat în lumina reflectoarelor pentru relația sa cu pedofilul, scrie The Daily Beast.

Un asociat din domeniul tehnologic, care a participat la unele dintre aceste întâlniri ale lui Epstein, a comentat relația sale cu Gates:

„Dacă îl întrebi pe Bill Gates, o să spună «Oh, nu am avut absolut nici o idee că exista un dubiu cât de mic asupra înaltei sale moralități». Însă eu am avut întotdeauna dubii serioase cu privire la moralitatea lui Epstein”, a declarat persoana care a cerut să i se păstreze anonimatul, citată de The Daily Beast.

În anul 2014, Jeffrey Epstein a mijlocit o donație de 2 milioane de dolari din partea lui Gates pentru MIT Media Lab, scria New Yorker, în septembrie 2019.

„Orice afirmație că Epstein ar fi dirijat o donație instituțională sau personală a lui Bill Gates este complet falsă”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Gates pentru Wall Street Journal.

Bill și Melinda Gates au anunțat luni pe Twitter că divorțează.

Soții Gates s-au căsătorit în 1994 și au trei copii împreună. De asemenea, cei doi soți patronează o fundație ale cărei active sunt estimate la 51 de miliarde de dolari.