ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Național al Audiovizualului va invita, pe 15 februarie, reprezentanții posturilor de știri, pentru o discuție în legătură cu respectarea legislației audiovizuale, informează Agerpres.

„V-aș propune să avem o întâlnire cu reprezentanții posturilor de știri, pentru că problemele sunt foarte grave și ar trebui să le discutăm franc, inclusiv de publicitate, de politica editorială, de ce doriți. Cred că trebuie să avem o întâlnire cu ei. Lipsa totală a imparțialității, a echilibrului pe posturile considerate cândva cele mai echilibrate și corecte. Totuși, sunt foarte multe lucruri de discutat”, a declarat pentru sursa citată Monica Gubernat, membru CNA.

În opinia acesteia, „în acest moment niciun radiodifuzor nu mai respectă legea”.

În urmă cu o săptămână, CNA lua decizia reprobabilă de a amenda trei televiziuni pentru că, în timpul campaniei electorale, s-a vorbit despre influența pe care rețeaua Soroș o are asupra sistemului politic și judicidiar din țara noastră, în condițiile în care nu manifestă aceeași vigilență atunci când plouă cu acuzații asupra oamenilor de afaceri români sau când s-au aruncat cu zoaie în personalități ale istoriei naționale sau Bisericii Ortodoxe.