ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radu Herjeu este noul membru al Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), fiind propus pentru această funcţie din partea Camerei Deputaţilor.

Livrare gratuita in 24 de ore!

La audierea în comisiile pentru cultură ale Parlamentului, Radu Herjeu a spus că că a opri manipularea în televiziune este ca şi cum ai spune să se dea „o lege prin care să nu mai plouă niciodată în România”.

"Eu cred că CNA are la dispoziţiile necesare pentru a crea un mediu decent şi curat în mass-media vizuală. Cât despre manipulare, nu cred că aceasta se poate face fără a interfera cu politica editorială a postului, lucru pe care ştim că legea nu îl permite, pentru că, sincer, noi toţi manipulăm. Vrem, nu vrem, în fiecare interacţiune pe care o avem cu cineva, manipulăm. A opri manipularea în televiziune este ca şi cum ai spune să se dea o lege prin care să nu mai plouă niciodată în România. Nu se poate. Manipularea prin mijloacele cu foarte mare impact la public este câteodată atât de subtilă, încât nicio lege nu ar putea-o şi nicio lege nu ar putea să o oprească", a spus Herjeu.

Radu Herjeu a lucrat la mai multe televiziuni, radiouri şi publicaţii. Până în aprilie 2014, Radu Herjeu a fost editor-prezentator de ştiri la România TV. Înainte de România TV, acesta a lucrat la televiziunile B1 TV, Naţional TV, Alpha TV şi Antena 1. El a lucrat şi la posturile Radio Romantic şi Radio Total, dar şi la publicaţiile Jurnalul Naţional, Privirea şi Curierul Naţional.

Şi jurnalista Dorina Rusu, propunere venită din partea Preşedinţiei, a devenit membru CNA.