ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un membru al PNL Brașov, Mihai Codruț Nanu, a postat un mesaj pe facebook  în care afirmă că Avram Iancu este "un criminal care a ucis civili la Vințu de Sus".

Mesajul său vine ca urmare a reacției virulente a opiniei publice la faptul că președintele Iohannis nu a promulgat legea prin care Avram Iancu era declarat erou național.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Aceștia sunt numiți "dobitoci" de către politicianul PNL.

Mai mult, într-un alt comentariu, Mihai Codruț Nanu afirmă că Iancu era "descreieratul ăsta", iar revoluționarii săi erau "proștii aia de țărani români".

Declarațiile lui Mihai Codruț Nanu nu sunt surprinzătoare acesta având la coperta de facebook un steag al "Transilvaniei" independente, în care comentează în termeni negativi unirea de la 1918.

Blogul său este recomandat pe pagina oficială a PNL Brașov la categoria "bloguri liberale".

Afirmațiile lui Nanu despre Iancu sunt preluate din teoriile istoricului Marius Diaconescu,  cel care făcut studii postuniversitare la Universitatea “Eötvös Loránd” din Budapesta, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Şcoala de Doctorat din cadrul Secţiei de Istorie, specializarea în cadrul Catedrei de Istorie Medievală şi Premodernă a Ungariei.

Marius Diaconescu a fost contracarat atât de istoricul George Damian, cât și de profesorul Ioan Bolovan. Acesta din urmă îl acuză pe Marius Diaconescu de "grave lacune istorice şi istoriografice"!

mihai-nanu-avram-iancu mihai-nanu-injura-romanii mihai-nanu-recomandat-pnl mihai-codrut-nanu