Tot mai multe personalități se implică în disputa publică legată de prezența orei de religie în școlile de stat. După ce cunoscuta jurnalistă, Liana Stanciu, a preluat conducerea Asociației  "Părinți pentru Ora de Religie”, acum este rândul tenorului Vlad Miriță să ia apărarea prezenței orei de religie în școli.

Într-un mesaj postat pe facebook, tenorul a spus că tinerii au nevoie să aibă o legătură cu "cei mai mari exponenți ai istoriei noastre", iar religia creștin-ortodoxă este "legătura cu strămoșii noștri".

"Pe subiectul "Religia în Școli"

Prea multă patimă...
Sunt două aspecte importante :

1 . Suntem o țară Creștin - Ortodoxă de 2000 de ani ... Și, deloc întâmplător, cei mai mari exponenți ai Istoriei noastre au ținut țara in picioare cu ajutorul Lui Dumnezeu! ...lăsându-ne moștenire, multe Biserici și Mânănăstiri cu care astăzi ne mândrim și fără de care nu imi inchipui România...și lăsându-ne moștenire Faptele lor și Biruințele lor! De aceea religia Creștin Ortodoxă este o necesitate pentru copii...este o legătură cu istoria noastră, cu strămoșii noștri, și cu Credința care a ținut Țara și pe Ei ( Mircea cel Bătrân, Vlad Voievod Drăculea, Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, Sfântul Voievod Neagoe Basarab, Mihai Voievod Viteazul, Sfântul Constantin Brâncoveanu).

CITEȘTE ȘI Vlad Miriță: În cazul reprezentanţilor noştri, conştiinţa este surclasată de interesele de partid. Trebuie să înţelegem că nu putem lupta împotriva firescului şi a vieţii!

2. Cine nu vrea ora de religie pentru copilul său, Face o Cerere și copilul e scutit. Atât de simplu!

Într-o Țară Creștin Ortodoxă ...e firesc să se Predea la Școală Religia Strămoșilor ...și dacă nu vrei ...te dezici de cei care au luptat în numele Lui Dumnezeu pentru Țară, faci cerere ...și ai rezolvat.
Iar nu invers : Adică să faci cerere să facă religie ... Pentru că ar fi nefiresc!

Care aveți probleme cu Religia Noastră ...amintiți-vă că asta a fost Moștenirea Lăsată de Băieții de mai sus ... Dacă vă detașați ...mă doare ...și cred că și pe Ei ii doare...că Neamul Românesc ...se destramă.
Dar nu vom lăsa să se întâmple asta ... Putem dialoga oricând pe subiect, fără patimă .. Și sper să fim conștienți ...sau să redevenim conștienți ...că nu împărțiți în 10 tabere ...nu împrăștiați ... Ci numai UNIȚI , vom putea lăsa o Țară moștenire copiilor noștri ... Așa cum și noi am primit!

Doamne-ajută !", a scris Vlad Miriță pe facebook.

 
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews