ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


1 Decembrie este o zi de recunoştinţă sau de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru marele dar al unităţii şi libertăţii naţionale, dobândite de poporul român prin credinţă puternică şi luptă jertfelnică de-a lungul a multor secole de suferinţă creştinească, a spus Preafericitul Daniel la slujba de Te Deum din Catedrala Patriarhală.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

"Este relevant faptul că între cei 1.228 de delegaţi oficiali în Adunarea Naţională Constituantă, care s-au întrunit la Alba Iulia în 1 Decembrie 1918 pentru proclamarea Marii Uniri, au fost şi mulţi slujitori ai Bisericii. Cele două Biserici româneşti din Transilvania (ortodoxă şi greco-catolică) au fost reprezentate la Alba Iulia prin cinci episcopi, patru vicari, zece delegaţi ai consistoriilor (consiliilor eparhiale) ortodoxe şi ai capitalurilor greco-catolice, 129 de protopopi, câte un reprezentant al institutelor teologic-pedagogice şi câte doi reprezentanţi ai studenţilor", a spus PF Daniel.

Patriarhul Daniel a mai spus că poporul român trebuie să păstreze şi să cultive darul unităţii naţionale, ca simbol al demnităţii, obţinută cu multe jertfe şi eforturi spirituale şi materiale pentru binele ţării şi al românilor de pretutindeni.