ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adoptarea codului penal și a celui de procedură penală s-a făcut prin asumarea răspunderii Guvernului, în timpul Cabinetului Boc. Modificările la aceste legi au fost făcute prin ordonanță de urgență, în timpul Cabinetului Cioloș. 
 
Fostul prim-ministru Emil Boc anunța printr-un discurs susținut în Parlament pe 22 iunie 2009 asumarea răspunderii Guvernului asupra Proiectului de Lege privind Codul Penal: „Le mulțumesc pentru contribuția pe care au dus-o în perfecționarea unor soluții penale, pentru oferirea unor decizii și a unor cadre legale(…) pentru a veni, astăzi, în fața dumneavoastră și a vă solicita să ne acordați acest vot de încredere simbolic, prin procedura angajării răspunderii. În încheiere, în temeiul articolului 114 din Constituția României, Guvernul României își angajează răspunderea asupra proiectului de Cod penal”, amintește www.evz.ro.
 
Fostul premier Dacian Cioloș, care lansează acum avertismente de genul „ar fi o greșeală fatală” ca guvernul să dea ordonanță de urgență pe modificarea Codului de Procedură Penală, s-a aflat în fruntea unui Guvern care a adus modificări Codului Penal tot prin ordonanță de urgență, fără consultare publică. APADOR-CH considera la acea vreme că prin cele 151 de modificări ale noilor coduri-132 în Codul de Procedură și 19 în cel Penal- sunt afectate grav drepturi prevăzute în Constituție.