ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Regizorul american Michael Moore, care și-a câștigat notorietatea și un Oscar denunțând în documentarele sale capitalismul, liberalismul și goana după avere a magnaților din SUA, are o avere de 50 de milioane de dolari. Așa reiese din actul de divorț al cineastului, care, după 22 de mariaj, s-a despărțit recent de soția sa, Kathleen Glynn.

Ziarele britanice Daily Mail și Daily Telegraph au intrat în posesia actului de divorț al regizorului, cunoscut pentru atacurile la ”neo-liberalismul sălbatic”. Așa au aflat americanii că tocmai cel care dădea de toți pereții cu milionarii Americii, fiind acuzat chiar că ar fi comunist, are o avere estimată la 37 de milioane de euro și deține nu mai puțin de nouă imobile. Un apartament de lux la New York, o vilă în valoare de două milioane de dolari pe lacul Torch din Michigan și alte diverse clădiri în Detroit. Toți acești bani au ajuns în conturile lui Michael Moore grație documentarelor anti capitalism și împotriva politicii republicane, Moore fiind cel mai înverșunat contestatar al politicii lui George W. Bush.

Cel mai cunoscut și incendiar documentar realizat de Moore este ”Fahrenheit 9/11”, în care e prezentată povestea adevărată a atacurilor de la 11 septembrie. În care regizorul american pune cap la cap declarații și imagini, demonstrând că atentatele de la WTC au fost instrumentalizate de George W Bush, al cărui scop final a fost declanșarea războiului din Irak.



În 2007, a adus pe ecrane "Sicko" (joc de cuvinte între numele celebrului thriller "Psycho" și cuvântul "sick" care înseamna boală), o satiră amară la adresa celor 45 de milioane de americani care nu beneficiază de asistență medicală în cadrul sistemului de sănătate din cea mai bogată țară din lume.

 



În 2009, Moore a realizat ”Capitalism: A Love Story”, filmul care pornește de la criza financiară și în care desființează ideea de capitalism și bănci.