ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Microbuzele şcolare au fost folosite, în judeţul Suceava, în regim de maxi-raxi pentru turiştii care au vrut să ajungă la un târg de pe muntele Rarău.

Reporterii DigiSport au filmat mai multe microbuze şcolare aparţinând unor localităţi din apropiere, care transportau turiştii către târg.

Întrebaţi de jurnalişti cine i-a trimis în asemenea curse, şoferii au dat din colţ în colţ. Dacă unii au refuzat discuţia, trimitându-i pe reporteri să discute cu cei de la primărie sau şcoală, alţii au frizat absurdul, susţinând că turiştii sunt... copii!

"Sunt copii, elevii de la şcoală. Sunt cu părinţii", a spus unul dintre şoferi.

Nici primarii care au în grijă aceste microbuze nu au fost mai coerenţi. Edilul din Sadova a suţinut că a folosit microbuzul pentru a transporta la târg trupa de dans a şcolii, în timp ce primarul din Fundu Moldovei a recunoscut că a vrut "să ajute câţiva turişti".

Sursa citată anunţă că microbuzele şcolare au efectuat mai multe curse de la si pâna la târg. Potrivit legii, aceste microbuze nu pot fi folosite decât pentru transportul elevilor.