ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare an, în luna decembrie, Consiliul din regiunea franceză Vandeea instalează în holul de la intrare scena Naşterii Domnului, înfățișând Ieslea din Betleem. Anul acesta, însă, tradiția va fi întreruptă brutal de intervenția corectitudinii politice, conform evz.ro.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Fecioara Maria, Micul Iisus, Iosif, magii, păstorii vor trebui băgați în magazie. Tribunalul administrativ din Nantes a decis că Scena Nașterii este „simbol religios”, incompatibil cu „principiul neutralității serviciului public”.

Acțiunea în justiție a fost depusă de federația „Gândirea Liberă”: „Este vorba de o scenă a Naşterii Domnului, deci un simbol religios, al unei religii anume”, a declarat președintele regional al ONG-ului, citat de Le Figaro.

„A priori, ea nu respectă ceea ce trebuie să fie neutralitatea clădirilor publice, deci ale Statului și nu respectă libertatea de conștiință a cetățeanului care, mergând la Consiliul Regional, vede că i se impune o emblemă religioasă și caracterizată ca atare”, a adăugat șeful regional al „Gândirii Libere”.