ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


​​"Veţi descoperi, cu stupoare, că pentru procrearea speciei a fost mereu nevoie de participarea extraordinară a unui mascul şi a unei femele. E o biată normalitate care a umplut planeta cu specii", insistă Mihaela Rădulescu într-o serie de răspunsuri către HotNews.ro, după ce în ultimele zile comentariile sale la adresa homosexualilor, pe care i-a descris drept "anormali", au stârnit un val de reacţii negative şi critici în media şi pe reţelele sociale.

Ea spune că n-a vrut să rănească sentimente, că nu ar fi nimic discriminatoriu în textul de pe blogul ei, iar legat de teoriile despre "cine şi cum se naşte" face trimitere la "alte studii ştiinţifice despre cum se instalează homosexualitatea". Ea crede că imaginea Pro TV - unde activează în prezent că jurat la "Romanii au talent" - nu a fost "nicicum afectată": "nişte înjurături pe Facebook şi nişte bloggerite iritate nu clătină o instituţie atât de solidă", apreciază ea.

[P] FAȚA NEVĂZUTĂ A HOMOSEXUALITĂȚII - comanda online

HotNews.ro a transformat în întrebări pentru Mihaela Rădulescu principalele critici şi acuzaţii care i-au fost aduse în spaţiul public, după ce aceasta a comentat pe propriul blog pe tema "anormalităţii" homosexualilor. Întrebările i-au fost transmise prin e-mail Mihaelei Rădulescu, ce a răspuns tot prin e-mail. HotNews.ro publică răspunsurile integral, aşa cum au fost primite.

Rep.: În primul rând, ca să ştim de unde plecăm: Crezi că homosexualii sunt anormali, sunt oameni care "devin" homosexuali, aşa cum ai scris pe blog? Dacă nu crezi aceste lucruri, de ce le-ai scris?
Mihaela Rădulescu: Cred că nu greşesc foarte grav dacă mai spun o dată că lumea a pornit de la Adam şi Eva, nu de la Gheorghe şi Ion. Iar dacă vă place mai mult teoria darwinistă, veţi descoperi, cu stupoare, că pentru procrearea speciei a fost mereu nevoie de participarea extraordinară a unui mascul şi a unei femele. E o biată normalitate care a umplut planeta cu specii. Şi cu oameni, deci. Cum întâlnirea dintre două fiinţe de acelaşi sex, la nivelul unei vieţi sexuale în comun, nu va duce niciodată la naşterea unei alte fiinţe, am îndrăznit să numesc asta o situaţie care contrazice normalitatea aceea "învechită", dar atât de eficientă şi şi importantă în evoluţia vieţii pe planeta asta.

Mai spun o dată, deşi comunitatea şi cei care o susţin frenetic şi mă atacă fără să mai ţină cont de nimic sunt supăraţi, cu aceeaşi sinceritate - îmi pare rău că s-au simţit jigniţi, nu am făcut asta şi n-am avut nici o clipă intenţia să rănesc sentimentele cuiva. Cred că e atâta sensibilitate şi pentru că nu avem voie sau prea multe ocazii să vorbim despre acest subiect.

Ce alegem fiecare să experimentăm în dormitor mi se pare foarte în regulă, e omeneşte şi profitabil să avem curiozităţi. Ce spuneam că mă îngrijorează ca mamă şi mă irită ca persoană cu alte idei despre iubire e să-i văd exagerând şi oferindu-ne un spectacol la care nu vreau să asist cu forţa. Cât despre cine şi cum se naşte, există cel puţin 2 teorii, dar pare-se că nu au mulţi chef să dea şi pagina sau să citească şi alte studii ştiinţifice despre cum se instalează homosexualitatea.

O să vă mire, dar am citit mai multe opinii, pentru că am vrut să aflu cât mai multe... în calitate de mamă. Adică, exact din poziţia în care am scris şi acel text, pe blogul meu, fiind convinsă că dreptul la libera exprimare şi dreptul la opinii încă nu s-au epuizat sau demodat, Doamne fereşte. Puteţi să deschideţi acest link, dacă nu v-aţi blocat pe ideea fixă şi foarte ....bine susţinută de anumiţi strategi..., că homosexualitatea e doar ...genetică. www.socialinqueery.com. Nu e singurul site, dacă vreţi să mai citiţi şi alte opinii decât cele pe care le aveţi cimentate, mai găsiţi şi altele. Şi dacă vreţi, într-adevăr, să mai acceptaţi şi alte păreri, bănuiesc că ştiţi deja că homosexualitatea mai apare şi conjuctural, din mediul social, din influenţe nu întotdeauna fericite, din pură curiozitate, poate şi din alte porniri personale, care transformă situaţia într-o alegere... pesonală.

Rep.: Ai fost reclamată la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru comentariile legate de homosexualitate. Consideri că ai o atitudine discriminatorie? Cum vei pleda la CNCD?
M.R.: Nu există nimic discriminatoriu dacă citiţi textul integral de pe blogul meu şi nu doar scoaterile din context, convenabile unei inflamări a acestei comunităţi şi a celor care o susţin. Am văzut şi eu ce militanţi au apărut. Râuri, valuri de injurii la adresa mea, pagini care folosesc ilegal poze cu mine şi numele meu, vorbind în cel mai de mahala ton posibil, vedete pleznite brusc de amocul pentru susţinerea comunităţii şi alte deraieri de toată jena, doar pentru că am îndrăznit să am o opinie, cică liberă, pe un subiect tabu. Păi, care e conduita necesară ? Să-i respectăm, dar să nu care cumva să punem întrebări, să avem îndoieli, să ne exprimăm vreun disconfort vizual pe care ni-l creează unii dintre ei, când chiar aşa e?

Şi, când n-ai copil acasă, mai bine nu te bagi, căci n-ai cum să înţelegi de ce o mamă mai are şi îndoieli, nu numai iubire. Sunt zeci de oportunişti pe care abia acum i-a pocnit amocul susţinerii comunităţii, când a fost rost de dat în Răduleasca pentru mărirea traficului, pentru audienţă către un public consumator de ...sânge pe pereţi şi păreri anti-Răduleasca. Sper să le fi fost de folos la ceva.