Decizia Curţii Constituţionale care obligă părinţii care doresc ora de religie pentru copiii lor să depună o cerere a dezlănţuit o adevărată desfăşurare de forţă din partea personalităţilor publice

După ce cunoscuta jurnalistă Liana Stanciu a înfiinţat Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie (APOR), imediat şi alte personalităţi s-au raliat cauzei părinţilor care doresc religie în şcoli. Solistul trupei Bere Gratis, Mihai Georgescu a susţinut şi el poziţia APOR.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Cel mai recent, doi cunoscuţi actori şi-au anunţat implicarea directă în APOR. Anca Sigartău a devenit vice-preşedinte al filialei APOR din sectorul 2 din Bucureşti, în timp ce Mihai Coadă (La Bloc) a devenit preşedintele filialei Prahova a organizaţiei.

La şedinţa de înfiinţare a APOR sector 2 din Capitală, Anca Sigartău a declarat că "este foarte important să susţinem ora de religie pentru că nu mai putem sta deoparte“.

CITEŞTE ŞI DESCARCĂ cererea pentru înscrierea la ora de Religie a copilului tău

Chiar dacă nu s-au implicat direct în APOR, alte două personalităţi româneşti s-au manifestat pentru ora de religie: este vorba de tenorul Vlad Miriţă, iar ultimul este realizatorul radio Daniel Buzdugan.

Realizatorul de la Radio ZU a făcut un apel către părinţi pentru a-şi înscrie copiii la ora de religie, afirmând că este benefică pentru educaţia sa.

"Sunt pentru predarea religiei in scoala! Religia inseamna iubire, adevar, bunatate! Este doar o ora pe saptamana printre alte zeci de ore petrecute pe tentantele calculatoare, smartphon-uri sau tablete! Religia ne invata ca nu despre cola este vorba in perioada Craciunului. Copilul invata de mic despre Dumnezeu, ceea ce îi va da o stare de siguranță și de speranță. Dumnezeu este lumina și adevărul si viitorul adult va ști că cineva acolo îl iubește și îl protejează în ciuda tuturor lucrurilor neplăcute pe care le îndură.
Copilul va creste cu frică de Dumnezeu si asta nu-i deloc rău, pentru că astfel viitorul adult va fi mai cumpatat și mai atent la toate acțiunile pe care le va întreprinde.
Religia ne invata ca viata noastra nu se sfarseste aici pe pamant, asa cum s-a demonstrat si stiintific.

Religia face parte din strucura si cultura noastră noastra nationala.
Religia il va invata pe viitorul adult sa nu intre in depresie, sa nu se sinucida, sa nu o ia pe cai gresite, sa respinga avortul si sa intinda o mana de ajutor aproapelui sau.
Religia instiga la bunătate și te face să te gândești de două ori înainte să comiți o nedreptate sau o răutate.

INSCRIETI - VA COPILUL LA ORA DE RELIGIE PANA PE 6 MARTIE!

Nihil Sine Deo - Nimic fara Dumnezeu!

Pico della Mirandola : „Filosofia caută adevărul, teologia îl găsește, religia îl posedă.”
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews